10 razloga zbog kojih treba da koristite Shopify

Danas postoji nekoliko platformi za e-trgovinu koje koriste vodeće svetske online kompanije. Bilo da ste novi Start-Up, iskusno ili multinacionalno preduzeće, svakako da želite najbolju moguću platformu za trgovanje.

Jedna od najpopularnijih platformi koje se koriste za online prodavnice je Shopify. To je “dva-u-jedan” ponuda, koja objedinjuje softver i mogućnost da sami kreirate svoju prodavnicu, bez potrebe da budete programer. Prodavnica je spremna za rad izuzetno brzo!

Osnovu čini sistem pretplate, koju u ovom trenutku koristi više od milion e-trgovina iz čak 175 zemalja sveta.

Zašto korisnici toliko vole Shopify?

Ova platform je stekla popularnost zbog jednostavnosti korišćenja – bilo da ste prodavac ili kupac.

Bez obzira na to da li želite da pokrenete jednostavan online biznis ili vodite veliko preduzeće, Shopify je svestrana platforma za e-trgovinu. Dizajniran je tako da se prilagođava i raste zajedno sa vašim poslovanjem.

Ako se pitate šta Shopify čini idealnom platformom za e-trgovinu, pripremili smo vam 10 razloga koji je čine idealnom. Krenimo redom:

1. Pristupačne cene

Važno pitanje pri izboru platforme za e-trgovinu je – cena održavanja. Jedna od najvećih prednosti Shopify-ja je ta što nudi pakete za različita preduzeća, od Start-Up do trgovačkih giganata. Ako odlučite za Shopify, naknade su pristupačne a ugovori se obnavljaju mesečno. Proverite!

2. Bezbedan, siguran, pouzdan

Shopify je uložio puno vremena i novca kako bi osigurao da ponuđeno rešenje bude bezbedno i za trgovce i za kupce. Platforma se automatski ažurira tako da ne treba ništa da brinete ili da podešavate bilo koje parametre.

To znači da je vaša prodavnica hostovana na bezbednim serverima, što vam garantuje stabilnost sistema od neverovatnih 99,98%!

3. Vizuelno privlačne Shopify teme

Jedna od najuzbudljivijih radnji koje ćete da napravite tokom postavljanja prodavnice je izbor teme. Shopify korisnicima nudi lepo dizajnirane, raznovrsne i sofisticirane teme za web-prodavnice.

Na raspolaganju vam je 15 besplatnih šablona koje možete da koristite i prilagođavate i ličnim i potrebama vašeg brenda. Teme su optimizovane za sve uređaje sa kojih kupac posećuje vašu prodavnicu, bilo da je to klasičan računar (Desktop ili Laptop), tablet ili mobilni telefon sa bilo kojim operativnim sistemom.

Shopify teme podržavaju prodaju proizvoda i usluga. Sve nove Shopify prodavnice zasnovane su na besplatnoj temi Dawn zamišljenoj tako da maksimalno istakne vaše proizvode.

Ako poželite, možete da odaberete neku od premijum tema koje je potrebno dodatno platiti.

4. Podrška 24/7

Svaki Shopify plan daje vam pravo na najbolju besplatnu korisničku podršku. Ako se ikada “zaglavite” u bilo kom procesu otvaranja i vođenja On-Line prodavnice, Shopify nudi 24/7 stručnu podršku.

Za svaki izazov na koji naiđete kao prodavac ili kao neko ko je još u procesu izgradnje prodavnice, budite sigurni da ćete imati pomoć od korisničke podrške. Shopify ima razvijenu zajednicu korisnika koji često posećuju forume, pa i tamo možete pronaći ono što vas zanima.

5. Jednostavan za upotrebu

Shopify je popularan zbog jednostavnosti korišćenja. Za trgovce koji ne žele da se opterećuju komplikovanim sistemima, Shopify je kreirao tehnologiju za obične ljude, kako bi prvenstveno mogli da se bave primarnim poslom.

6. Moćan SEO

Glavna prednost korišćenja Shopify platforme su moćne funkcije za optimizaciju na pretraživačima. Svi žele da budu na prvoj stranici Google-ovih rezultata pretrage, a Shopify je napravljen da vam u tome pomogne.

Ova platforma vam je obezbedila sve alate i funkcionalnosti kako bi vam pomogla u rangiranju. Uz Shopify, lako ćete moći da prilagodite sve neophodne parametre za svoju prodavnicu. Štaviše, web-stranice na Shopify-ju imaju veliku brzinu učitavanja. Ovo je jako važno za pozicioniranje, jer kraće vreme učitavanja poboljšava korisničko iskustvo – što je važan faktor rangiranja na Google-u.

Kako mi to koristimo, možete da se uverite na Middleman Club stranici.

Source: Unsplash

7. Trgujte u više valuta i na više jezika

Shopify omogućava prodaju u više valuta i na više jezika. Kupci u inostranstvu mogu da vide cene proizvoda i usluga ali i da plaćaju u lokalnoj valuti. Cene se automatski konvertuju prema zvaničnim kursevima.

Štaviše, svi Shopify planovi omogućavaju trgovcima da se predstave na 20 različitih jezika, dajući im još jednu veliku prednost: kupci vole da kupuju “na maternjem jeziku”.

Na ovaj način klijenti bolje razumeju šta nudite, marketing je kvalitetniji, a nećete imati problema ni sa administrativnim formalnostima (politika privatnosti i slično).

8. Više kanala prodaje

Jedna od ključnih prednosti Shopify-a je prodaja na više kanala. Kanali prodaje predstavljaju različite platforme koje vaše preduzeće koristi za prodaju i praćenje proizvoda.

Shopify je, ujedno, baza podataka proizvoda koja vam pomaže da budete u skladu sa svim tokovima trgovine. To znači da ćete moći da prodajete proizvode na različitim sajtovima i društvenim mrežama, pa čak i da sinhronizujete svoju online prodavnicu sa fizičkom prodavnicom kao i da dodate kanale poput Facebook-a, Instagram-a, Amazon-a, Pinterest-a i eBay-a.

Shopify nudi rešenja za preduzeća sa fizičkim maloprodajnim lokacijama preko aplikacije Shopify Point of Sales ili POS. Shopify POS omogućava da pratite porudžbine i zalihe sa jednog mesta. To vam olakšava kontrolu i upravljanje porudžbinama iz sedišta kompanije.

9. Shopify aplikacije

Želite da dodate više funkcionalnosti svojoj Shopify prodavnici? Shopify nudi veliku prodavnicu aplikacija za one koji žele da dodaju različite funkcije svojoj radnji.

Postoje i aplikacije za unapređenje marketinga, slanje notifikacija, VIP programa lojalnosti i još mnogo toga. Mnoge aplikacije su besplatne, a one koje se plaćaju – nisu skupe.

10. Više kanala plaćanja

Shopify nudi izvanredno korisničko iskustvo za kupce i trgovce tako što nudi više načina plaćanja.

Shopify ima rešenja koja omogućavaju kupcima da plaćaju različitim potpuno bezbednim metodama. Najbolje rešenje je Shopify Payments, koji radi na Stripe platformi. Trgovcima koji koriste ovaj metod ne naplaćuju se naknade za transakcije!

Drugi načini plaćanja uključuju PayPal, Amazon Pay, Apple Pay, kriptovalute, kreditne kartice i drugo.

Zaključak

Predstavili smo vam 10 osnovnih razloga zbog kojih treba da odaberete Shopify. Jednostavan je za upotrebu, bezbedan i ažuran. Ne zaboravite, da biste privukli više od million online prodavnica, za to mora da postoji izuzetno dobar razlog!

Konstantno inovirajući i optimizujući algoritam, Shopify je jedna od najboljih platformi za e-trgovinu i lak izbor za online preduzetnike.

Zato, pozivamo vas da preko sledećeg linka za Shopify ponudu ostvarite određene povoljnosti, među kojima je i popust za otvaranje Shopify prodavnice.

Postanite deo trgovačke zajednice jednostavnim klikom na ponuđeni link jer će ovo iskustvo vaše poslovanje pretvoriti u zadovoljstvo, ali i nepresušni izvor prihoda! Vredi probati, zar ne?