Privlačenje kupaca u e-Trgovinu

Ako već imate e-trgovinu, svakako ste planirali da se bavite prodajom i zarađujete proviziju po svakom proizvodu. Ako nemate potreban i dovoljan broj kupaca, kao da i nemate svoju prodavnicu, pa ćete umesto zarade da beležite – gubitke.

A to niko ne želi. Svakoj trgovini, odnosno prodavnici, kupci su neophodni kao čoveku vazduh ili voda. Bez kupaca, nema ni smisla da vodite bilo kakvo online poslovanje. Zato je sticanje, odnosno privlačenje kupaca primarna strategija na koju morate da se fokusirate tokom svog rada.

Da bi Vam to olakšali, i ubrzali priliv kapitala, omogućili smo vam da se priključite našem programu i uz velike benefite pokrenete svoju Shopify prodavnicu. Sve što je potrebno da uradite jeste da to uradite preko sledećeg linka za Shopify ponudu.

Kako da vaša e-prodavnica bude uspešna?

Da biste ostvarili zamišljeno, morate da imate dobro da poznajete način na koji kupci razmišljaju i kako se odlučuju za kupovinu. To znači da morate da razvijete plan koji ciljnu publiku pretvara u kupce koji – plaćaju!

Evo kako to funkcioniše, i kolika je važnost akvizicije klijenata, troškova njihovog “osvajanja” i kako marketinški sadržaj može da vam pomogne u ostvarenju vaših trgovačkih ciljeva.

  • Privlačenje klijenata – zašto je važno?

Prvo pitanje koje se postavlje jeste šta to privlači kupca? Akvizicija kupca je proces sticanja novih klijenata za vašu online prodavnicu i od vitalnog je značaja za njen opstanak. Uostalom, kao i za svako drugo poslovanje – nema klijenata, nema ni posla. Bez obzira na to kolika je prodavnica koju vodite, ona mora da ima kupce. Smo oni donose profit.

  • Šta vam kupci omogućavaju?

Postoje tri segmenta koji ne mogu da funkcionišu bez kupaca. Njihov angažman u vašoj prodavnici vam omogućava da:

  1. Zaradite dovoljno novca za režijske troškove vođenja vaše online prodavnice
  2. Da platite zaposlene i/ili tim
  3. Dokažite rast klijentima, investiotorima i partnerima

Dovođenje novih i zadržavanje starih klijenata, pomaže preduzećima da uvećaju prodaju, a da biste to ostvarili, neophodno je da primenite konvencionalne marketinške strategije. Imajte na umu da ćete tokom poslovanja gubiti klijente. Ali, uvek će doći novi!

Strategija akvizicije kupaca će vam pomoći da privučete nove kupce ali i da zadržite stare. To, pak, ne znači da treba da se fokusirate isključivo na zadržavanje postojećih kupaca, jer postoje i oni koji su tu došli samo zbog jedne kupovine.

Ne zaboravite jedno: da biste stekli lojalne kupce, prvo morate da privučete nove i da ih “konvertujete” u stalne.

Troškovi akvizicije kupaca

Da biste privukli nove kupce, neophodno je uložiti određena novčana sredstva. U marketingu, to se nazova CAC (Customer Acquisition Cost) odnosno troškovi akvizicije kupaca.

To je cena koji morate da platite da biste nove kupce upoznali sa svojom prodavnicom i prednostima kupovine u njoj. Za to je neophodno preduzeti određene marketinške aktivnosti, koje – koštaju. Drugim rečima, za to postoji matematička formula koja glasi:

CAC = troškovi marketinga/pribavljeni kupci

Primera radi, ako ste tokom određenog perioda izdvajali po $100 za oglašavanje i doveli 50 novih kupaca, svaki od njih vas košta $2.

Ako tek započinjete s planiranjem CAC, nećete biti u mogućnosti da steknete pravi osećaj koliki će vam biti trošak po svakom novopridošlom kupcu. Zato, oslonite se na slobodnu procenu koliko ste spremni da potrošite na njihovo privlačenje. To je savršen način da se pripremite za ono što sledi u ozbiljnijim fazama poslovanja.

Ako već imate iskustva u ovim poslovima, onda će vam izračunavanje i poznavanje vašeg CAC-a pomoći i pružiti puno dragocenih podataka. Jedan od njih je koji je najefikasniji (najjeftiniji) marketinški kanal. Time ćete tačno znati gde treba da koncentrište svoje marketinške aktivnosti.

Kako smanjiti CAC?

Posle upoznavanja sa inicijalnim radnjama, važno je saznati kako unaprediti poslovanje smanjivanjem CAC-a. 

  • Dobijte pravog kupca

Jedan od najvažnijih koraka koje treba preduzeti u vođenju e-trgovine je da definišete ciljnu publiku. Ako želite da vaš trud za privlačenje kupaca bude vredan vašeg vremena i da bude u potpunosti efikasan, onda je neophodno da jasno definišete ciljno tržište i kijente koji tragaju za ponudom kakvu vi imate.‍

  • Šta je ciljno tržište?

To je grupa potrošača koji dele slične karakteristike: po godinama, polu, hobiju, životnim navikama i stilu i slično. Zbog svega toga, postoji verovatnoća da će im trebati proizvodi ili usluge koje vi nudite.

Kada utvrdite ciljnu publiku, počnite sa izgradnjom efikasnog i dobro ciljanog plana akvizicije kupaca.

  • Iskoristite marketing strategije za dugoročni uspeh

Bez obzira na to koju vrstu marketinške strategije koristite, adekvatan marketing sadržaja je dobitna kombinacija jer na taj način dajete vredan sadržaj koji privlači potencijalne kupce.

  • Kako se kreira marketing sadržaja?

Kreiranje kvalitetnog sadržaja kao dela marketinške strategije, smatra se dugoročnim pristupom izgradnje lojalnosti, jer im nudite nešto vredno i relevantno a ne samo nasumično nabrajanje usluga i proizvoda.

Zamislite ga kao izgradnju biblioteke sadržaja koja će nastaviti da stiže do vaših potencijalnih kupaca i, tako, da smanjuje CAC.

Source: Freepik 

Alati za uspešno kreiranje marketing sadržaja

Postoji više načina pristupa kupcima, a evo i najefikasnijih alata za što bržu i kvalitetniju akviziciju:

SEO

Pretraživači favorizuju kompanije koja redovno objavljuju kvalitetan sadržaj. Ovo vam može pomoći da se bolje rangirate na svakom od njih, a time ćete lakše doći do kupaca.

Društvene mreže

Marketing društvenih mreža nikako ne sme da se odvaja od marketinga sadržaja. Na društvenim mrežama delite vredan i zabavan sadržaj koji će privući pažnju klijenata.

Plaćeni oglasi

Da bi ovaj način prezentacije funkcionisao, neophodan je dobar sadržaj koji stoji iza njega. Ako njega nema, većina klijenata koji kliknu na vaš oglas izaćiće sa sajta za manje od minuta. Ovo nikako ne pomaže stopi konverzije!

Kreiranje dobrog sadržaja, zadržava pažnju klijenata i lako ih pretvara iz posmatrača u kupce. Na taj način, više njih će poželeti da se povežu sa vama i vašom prodavnicom ali i da vam veruje – na osnovu ponuđenog sadržaja!

Ključ za privlačenje

Akvizicija kupaca je sve što želite da bi vaš posao bio uspešan. ‍To je proces kome morate da date prioritet tokom celokupnog rada na e-trgovini!

Prva stvar koju morate da uradite je – osim već navedenih radnji – dosezanje do kvalitetnih kupaca. Zato, osim klasičnog oglašavanja, radite na tehnikama savremenog digitalnog marketinga ali nikako ne izostavljajte aktivnosti na društvenim mrežama

Budite u kontaktu sa klijentima

Politika “dobrog domaćina” podrazumeva da stalno budete u kontaktu sa svojim klijentima, da im pokažete šta imate novo u ponudi, koje akcije preduzimate i slično.

Ako ste zainteresovani da znate više o ovome, posetite Middleman Club stranicu i saznate sve što vam je potrebno za uspešan nastup.